Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за липсваща лампа за Airbag-а на 156

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за липсваща лампа за Airbag-а на 156

Здрасти на всички. Имам две въпросчета.
    Когато дам на контак и светват лаппичките по таблото, интересното е, че нямам лампичка за Airbag-а който е на шофьора. По книжката, а и на други алфи 156 е ето тук:

Проблема е, че при мен там няма такъв индикатор. Има едно черно кръгче грапаво все едно е залепено, но е част от конзолката на мястото на лампичката за Airbag-а:

(може би не се вижда много добре на снимката)
    Иначе на волана и пасажерското място си пише SRS Airbag. За пасажерския airbag си има лампичка на километража както трябва да си е. При сядане на човек на пасажерското място и тя започва да си мига и после спира.
    Някой има ли такова табло с липсваща лампа за Airbag-а на шофьора?
    Също така индикаторчето за колана ми светва на контакт и после изгася, независимо дали съм сложил колана или не. Така ли трябва да е?

Като заключение ще кажа, че като я закачиха на компютър казаха, че има грешка във въздушните възглавници в централната конзола и не могат да я изтрият.

Благодаря предварително за съдействието.
    Alfa Romeo 156 1.8 Twin Spark 10.1998
    Fiat Bravo 1.6 16V 1998 - на жената (продадена - не жената, колата)

не се отчайвай, но може да е удряна и после "оправена" по нашенски и просто да нямаш Еърбеци и за да не свети постоянно може да са махнали крушката просто..... само предположение..
    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Колата не е карана в Бълария. Внос от Италия, не че пречи да е оправена, но самото панелче е така с това кръгче в ъгъла. Не че е лепено или махано нещо.
      Не знам дали има 156-ци без Airbag и панелчето да е от такава, ако са нямали друго.

Comment

Ходи на диагностика за да ти кажат. Инече мисля Айрбег-а е стандарт за 156.
        "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
        Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
        Opel Astra J GTC

Comment

На диагностика ходих. Това което излезе е, че има грешка при възглавниците в централната конзола или нещо такова и не може да се изтрие грешката.
          Явно нещо и е правено на тази кола за да е така!!!

Comment

Първо - лампа за пасажера НЯМА - жълтата лампа при километража е за проверка за детска седалка Така както го обесни аз разбрах че лампа си има ма отгоре и е залепено нещо да не се вижда Ако искаш решение на проблема ми се обади и ще измислим вариянт
            0888 232 484 - Бобо Extreme Service
            sigpic
            Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
            Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Bobo, правилно си разбрал. Само дето не ми се струва, че е залепено нещо отгоре. По грапавичко е на въпросното място, но е като част от панела.
              Иначе бих ти се обадил, но съм от Варна, а скоро няма да ходя към София. Ако все пак идвам ще ти драсна ЛС.

А аз това панелче не мога ли да го махна да видя отзад дали има лампичка на това място сложена или не е препоръчително да го правя?

Comment

Working...
              X